torstai 9. heinäkuuta 2015

Mejä-koe 3-4.7.2015 ja pentusuunnitelmia

Päästtin Pepin kanssa mejä-kokeeseen Ristijärvelle 3-4.7.2015. Perjantaina kokoonnuttiin Ristilammen majalle jäljen tekoon. Minulla oli kokenut jäljen tekijä parina, koska olin ensikertalainen. Ensin vejettiin parin voi jälki, minä toimin sienen vetäjänä :) Sitten oli minun vuoro suunnistaa avo jälki joka myös minun opastettavana seuraavana päivänä. Hyvin meni jäljen tekeminen, sääskiä oli aivan mahottomasti metsässsä eikä myrkyistä ollut paljon apua.

Sitten koe päivään. Majalle kokoonnuttiin klo 6.30 aamulla, arvottiin jäljet. Meille sattui avo2 jälki ja minun opastama avo3 jälki.  Kaikki koirat läpäisivät laukauksensiedon ja sitten eiku metsään :) Pepin jäljestys alkoi hyvin, mutta jo ensimmäisen osuuden lopussa  hukka, Peppi oli liian kiinnostunut riistan hajuista mitä oli maastossa että jälki unohtui. Lopputulos 3 hukkaa ja avo0.

Koeselostus: Makaus tutkitaan, alkaa spanielimainen maavainuinen jäljestys, lähes ensimmäisen osuuden loppuun missä riistan haju vie koiraa kauas. Makaus ja kulma selvitetään. Toisella osuudella riista vie koiraa hukkaan, jäljestys katoaa ja kolmas hukka. Hyvä jäljestyksen alku, koira jolla voimakas riistavietti. ( tuomari vielä mainitsi, että koiralla todella kova riistavietti, että ei oo tavannu ennen whelssiä joka tekee sellaista hakukuviota jota Peppi teki kun riistan haistoi)

Rocbee Waikiki "Peppi" on tarkoitus astuttaa tammikuun juoksuun 2016, eli pennut olisivat toukukuun paikkeilla luovutuksessa. Eli ensi keväänä toivottavasti pikku vipeltäjiä meillä :) Uros on jo päätetty, kerron lisää lähempänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti